• 18.03.2017, 12:19

FRIDAY´S AT JAMIE´S


Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with g3 preset

Processed with VSCO with hb2 presetEn gang i måneden pynter vi oss, drar den litt ekstra og finner oss en litt finere restaurant. I går kveld ble det Jamie Olivers, kjempe god italiensk mat. Likte også veldig godt var at det var sånn akkurat passe mat, spiser alltid for mye mat og ender med å ha vondt i magen resten av kvelden.. hehe så i går gikk jeg uten mageknip og følte meg ikke 10kg tyngre når jeg reiste meg opp. Ellers, hadde jeg godt selskap med utrolig fine jenter som gjorde kvelden minneverdig. Jeg, Tayla og Kimberly(German!) dro videre på et par puber etter vi hadde spist, mesteparten utenom "party gata" stenger rundt 12, så ble mye forskjellige når vi aldri fant en som var åpen så lenge vi ønsket. Slukte vannflasken når jeg kom hjem, så thank god så er formen fin i dag. Skal sitte barnevakt i kveld, også skal jeg ut å nå om et par timer for å møte noen venner. Blir en rolig dag, men det er veldig veldig greit.

Ha en fin dag! 

 

 • 15.03.2017, 19:30

HOME IS WHERE YOU CAN EAT


Møtte Tayla & Karin for lunsj inne i Birmingham by i dag, noe jeg virkelig trengte. Er så utrolig viktig med gode venninner her borte, man trenger å få pratet litt om livet og leve som en 20-åring iallfall et par ganger i uken. Noen dager etter mye jobb føler jeg meg lett som en 50+ alene mor som ikke har fått slappet av på flere døgn.. Jeg er veldig glad i livet som au pair, men er fremdeles viktig å minnes på hvor ung jeg egentlig er.

Vi fant et veldig koselig sted i et litt annet strøk enn hvor vi vanligvis har ruslet. Jeg har jo vært her endel kortere enn de fleste så er selvfølgelig litt mer eventyrlysten på byen og prøve ut nye ting, men det er vell egentlig bare bra det. Godt med litt ferskt blod i blant. Hadde sikkert sjekket ut mye mer i Oslo om jeg var nyinnflyttet eller var på ferie der, tror de fleste turister har sett mer av byen jeg har bodd i hele livet enn meg selv. Vakre jentene, Karin til venstre fra Sverige, og Tayla til høyre fra Australia. ELSKER at jeg blir kjent med så mye forskjellige nasjonaliteter! 

 • 14.03.2017, 18:20

SKIKKELIG VÅRFØLELSE


Heisann! Helgen gikk så altfor fort! Var ute en liten tur fredag kveld og tok noen glass vin, også på lørdag kom italienere hit jeg bor så da viste jeg dem litt rundt og slikt. Var en veldig avslappende og rolig helg, noe jeg virkelig trengte. Men går jo så og si rundt med konsant stress, og press på seg fordi du får jo aldri tid til å føle at du ikke er på jobb i ukedagene. Det er et litt spesielt liv, så når helgene kommer er det veldig viktig å sette pris på det å kunne ta det litt rolig og ikke minst være sosial med venner, og utforske nye ting. 

Processed with VSCO with g3 preset

Var 14 grader i dag og full sol, gikk meg en tur i parken og knipset litt bilder! Har skikkelig vår følelse og det føles så godt. Dagene er lengre og jeg har mer motivasjon til å se meg litt rundt i denne lille engelske byen. Blir nok en ganske rolig kveld på meg, skal sitte litt barnevakt også skal jeg se ferdig Jane the virgin - har 3 episoder igjen :( 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Hørte på denne sangen mens jeg ruslet rundt med tankene mine, en av de lykkelige små øyeblikkene. 

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset
 

Ha en fin kveld!

 • 09.03.2017, 18:56

HER HAR VI SOMMER I MARS!

Er så glad for tiden, får så mye energi og motivasjon når dagene er sånn her. Nå er det 14 grader ute, stekende sol- ahh for en nydelig dag! Jeg vet jeg er sinnsykt frem og tilbake på humør fronten for tiden, men jeg blir litt sånn når det er så mye forskjellige følelser i bildet. Men nå skal jeg nyte de varme dagene, og prøve å holde smilet oppe. Gleder meg no utrolig til helgen nå, har litt forskjellige planer så det skal bli gøy!

 • 07.03.2017, 20:09

SOLSKINN OG ET TRIST FARVEL


Processed with VSCO with b1 preset

I dag møtte jeg mine svenske kompisar + Tayla vår nye aussie friend! Matilda, fine Matilda reiser hjem til Sverige i morgen, så vi møttes for en liten avskjedslunsj.  Har bare kjent henne i 2 måneder, men det føles så utrolig mye lenger. Man blir så fort knyttet til mennesker her borte og svenskene mine har virkelig vært en trygghet for meg. Veldig, veldig trist at hun drar.. Jeg har skikkelig vanskeligheter for å forstå realitet, og ting går ofte ikke opp for meg før en stund etter. Jeg vet at jeg kommer til å merke mye mere på det at hun er borte når vi plustelig skal finne på ting uten henne.. Men ønsker henne all lykke til videre i Sverige <3 En liten reunion når alle er hjemme igjen er definitivt planen, da skal svenskene endelig få komme seg en tur til Oslo! 

Processed with VSCO with q8 preset

Tayla er au pair for en 1-åring, kjempe søt liten sak! Hun var med i dag, og gud for en nydelig unge. Satt helt rolig hele tiden, og var så enkel å ha med å gjøre! 

Processed with VSCO with q8 preset

Har ikke vært så flink til å utforske så mye deler av Birmingham enda, drar som oftest på de samme kafeene og går de samme gatene - men i dag tok vi oss en litt annerledes runde. Var utrolig fint vær som gjorde at vi kunne gå litt mere utendørs, det er virkelig på tide. Dro også innom kunstmuseet, ble ikke så mye tid så må definitivt tilbake om ikke så lenge. Har jo vært på utallige kunstutstillinger med skolen, men de ødela liksom alt morroa når vi måtte skrive en hel oppgave om det etterpå! Fikk skikkelig motivasjon til å bli flinkere til å se og utforske denne byen nå, skal sette meg ned å lage en liten "bucketlist" nå senere i dag, er på tide at jeg får følt litt mer og sett litt flere sider av Birmingham. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with q8 preset

Processed with VSCO with q8 preset

Processed with VSCO with q8 preset

 • 06.03.2017, 23:15

NORGE ELLER ENGLAND?


Har vært en utrolig sløv dag, har hatt endel å gjøre med minste ungen men ellers har jeg bare slappet av, og prøvd å holde meg innendørs da allergien min virkelig har tatt av de siste dagene. Tenkte derfor det var et godt tidspunkt å lage denne lille listen jeg har tenkt på en god stund nå- litt positive og negative ting med England og livet mitt her i forhold til hjemme i Norge. OBS- husk at dette er mine personlige meninger, ikke innenfor politikk og de generelle tiltakene landene har. 

Hva er bedre med England? 

 • Menneskene. Nordmenn kan være så forbaska overlegne og høy på pæra i forhold til engelskmenn. Nå legger jeg ikke alle under en kam, enten engelskmenn eller nordmenn. Men generelt så er menneskene  hyggeligere og mye mere åpne enn hjemme i Norge. 
 • Størrelsen. Vi vet jo alle at Norge er lite, lille gode Norge, trygge Norge. Men for meg med min rastløse sjel er jeg veldig glad i det som er litt større, hvor det er litt mere muligheter. Oslo er så mainstream og materalistisk, glad i hjembyen min ikke missforstå meg .. men jeg liker det når byene har litt mere følelse og preg ved seg også. 
 • Prisene. England er faktisk så utrolig billig - kommer jo alltid litt an på hvor du drar men generelt sett så er prisene utrolig lave. Bare det å ta en 20-minutters uber tur i Norge kan fort koste 3-400kr, her koster det maks 10 pund. Får derfor utrolig mye mere for pengene, og for meg som lever ganske så minimalt så er det veldig greit. 
 • Mulighetene. Nevnte jo dette lengre opp men føler det fortjener en egen liten dot. Satt på toget til London for et par uker siden og kom i kontakt med en kjempe hyggelig dame som jobbet innenfor markedsføring, vi snakket masse om fremtiden og hva jeg så meg selv gjøre - senere ga hun meg kortet sitt, insisterte på at jeg skulle ta kontakt og at om jeg ønsket, kunne se om det var en bransje for meg. Bare sånne ting som dette kunne aldri sett for meg å oppleve i Norge. Innenfor reise og opplevelser er det også utrolig mye muligheter her i England for meg. Elsker du friluftsliv og er vandt til å gå timesvis på fjellet så er Norge perfekt for deg! MEN for meg som elsker å se nye steder med litt liv og preg, møte forskjellige mennesker overalt og se en annen kultur passer ikke helt det typiske Norge eventyret meg. 
   

Hva er bedre med Norge?

 • Bilen min. Det å faktisk måtte leve uten bil når du er vandt til å kjøre flere ganger om dagen er vanskeligere enn dere tror. Jeg skal innrømme at jeg er super bortskjemt når det kommer til bilen min, jeg setter meg aldri på buss og trikk hjemme lenger nesten og bruker bilen til så og si alt. Jeg har en el-bil så jeg bruker heller ikke penger på bensin og slike ting, så det å ta buss og trikk er dyrere for meg i lengden. Overgangen var ganske okei helt i starten, da var jeg så høy på adrenalin uansett at jeg tenkte ikke noe særlig over det. Men etter at jeg har vært her en stund og merker hvor mye det at jeg ikke har bil stopper meg fra å gjøre ting, feks når jeg skal på trening bruker jeg ca 30 minutter fordi jeg må bytte buss osv, hadde jeg hatt bil hadde det vært en kjøretur på maks 10 min. Er det irriterende. 
 • Privatlivet. Jeg tror dette er ganske åpenbart når det kommer til jobben jeg har. Du er jo egentlig på jobb 24/7, så jeg klarer aldri å få helt den avslappende følelsen jeg har hjemme etter en dag på jobb. Er veldig lett å føle seg i veien også, du er der jo for å hjelpe til men er foreldrene stressa og det er mye som skjer kan jeg fort føle at jeg er litt i veien, spesielt om det er en familie diskusjon på gang. Jeg har eget rom og bad som jeg er veldig glad for, hadde jeg ikke hatt eget bad tror jeg det hadde vært mye vanskeligere å føle på privatlivs delen. 
 • Norsk sommer. Ettersom jeg har blitt eldre har jeg faktisk lært meg det at ingenting slår en ordentlig norsk sommer. Kunne ta en tur på stranda på ettermiddagen, grille i parken, dra ut med båten, disse tingene elsker jeg med Norge. Her jeg bor i England er det faktisk ikke strender, så jeg lurer skikkelig på hva man egentlig gjør for å fylle de varme sommerdagene her nede. Forhåpentligvis har de en slags egen sommer tradisjon som jeg kan slenge meg med på - men still, Norsk sommer er uovervinnelig. 
 • Venner & Familie. Selvfølgelig. Trenger vell ikke si så mye om dette, tryggheten og det kjennskapet kan man ikke finne noen andre steder enn hjemme i Norge. 
 • Mikke. Mikke, min kjære. Savner han så utrolig mye at det finnes ikke ord, menneskene som kjenner meg vet hvor mye tid jeg tilbringer med en lille voffsen min - og hvor tøft det er for meg å være borte fra han. 

 

Processed with VSCO with q8 preset

Skal prøve å legge meg litt tidlig i dag, skal på lunsj i byen med noen venninner så må være opplagt til det! Minner også på at jeg er en time foran her i England, så klokken er ikke mere enn litt over 22. 
God Natt :-) 

 • 05.03.2017, 18:37

NYE OPPLEVELSER MED HYGGELIGE MENNESKER


I skrivende stund sitter jeg med en liten hodepine og et glass vann på nattbordet som virkelig får kjørt seg i dag. Hadde faktisk en veldig kul kveld i går, endte opp helt annerledes enn hva jeg hadde i tankene men er super fornøyd med kveldens utfall. Når jeg dro inn til byen i går trodde jeg først at jeg skulle møte 2-3 italienske jenter, men neida der sto de en helg gjeng. Noen pratet litt bedre engelsk enn andre, noen av de kunne ikke engelsk overhodet så det ble mye google translate og armbevegelser men gøy å prøve ut det også. Man får virkelig en smakebit på en annen kultur når du sitter der alene som nordmann men 7 andre italienere som prater i munn på hverandre. Etter vi hadde spist gikk 5 av oss videre på en utrolig fancy pub her i Birmingham hvor vi kjøpte litt å drikke og koste oss, deretter dro vi på et utrolig kult utested jeg aldri har vært før. Har aldri vært på sånn typisk nattklubb før, ikke sånn hvor alle danser overalt og kjempe stort lokale så det var veldig gøy å få oppleve. Det var et digert rom som var hovedrommet hvor alle hoppet og danset med lys fra alle kanter, også var det vell 3 andre rom som var litt mindre men fortsatt skikkelig god stemning. Digget det at man kunne gå litt fra sted til sted med forskjellige musikkstiler, så man følte rett og slett at man var på forskjellige utesteder - det var en veldig kul løsning da man fort kan bli litt smålei av å være samme sted hele kvelden!

Processed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Italienere er jo så utrolig utadvendte og inkluderende mennesker, med veldig god energi som virkelig smitter. Merket jo at vi kom fra litt forskjellige bakgrunner, men er det som er så gøy med å være her - du får deg liksom venner fra overalt i verden og du lærer så utrolig mye innholdsrikt om andre mennesker og normene deres.

Processed with VSCO with a5 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Nå skal jeg snart dra for å møte Elisa i Solihull hvor vi skal på kino og se den nye filmen Logan! Hørt masse bra om den så håper den leverer. Var ikke hjemme før nærmere 5 i natt så er litt trøtt og sliten, krysser fingrene for at jeg klarer å holde meg våken haha. 
 

Maria Inderhaug

20 år gammel fra Oslo, lever for tiden livet i England.

Search

Bloggdesign

hits