• 06.03.2017, 23:15

NORGE ELLER ENGLAND?


Har vært en utrolig sløv dag, har hatt endel å gjøre med minste ungen men ellers har jeg bare slappet av, og prøvd å holde meg innendørs da allergien min virkelig har tatt av de siste dagene. Tenkte derfor det var et godt tidspunkt å lage denne lille listen jeg har tenkt på en god stund nå- litt positive og negative ting med England og livet mitt her i forhold til hjemme i Norge. OBS- husk at dette er mine personlige meninger, ikke innenfor politikk og de generelle tiltakene landene har. 

Hva er bedre med England? 

 • Menneskene. Nordmenn kan være så forbaska overlegne og høy på pæra i forhold til engelskmenn. Nå legger jeg ikke alle under en kam, enten engelskmenn eller nordmenn. Men generelt så er menneskene  hyggeligere og mye mere åpne enn hjemme i Norge. 
 • Størrelsen. Vi vet jo alle at Norge er lite, lille gode Norge, trygge Norge. Men for meg med min rastløse sjel er jeg veldig glad i det som er litt større, hvor det er litt mere muligheter. Oslo er så mainstream og materalistisk, glad i hjembyen min ikke missforstå meg .. men jeg liker det når byene har litt mere følelse og preg ved seg også. 
 • Prisene. England er faktisk så utrolig billig - kommer jo alltid litt an på hvor du drar men generelt sett så er prisene utrolig lave. Bare det å ta en 20-minutters uber tur i Norge kan fort koste 3-400kr, her koster det maks 10 pund. Får derfor utrolig mye mere for pengene, og for meg som lever ganske så minimalt så er det veldig greit. 
 • Mulighetene. Nevnte jo dette lengre opp men føler det fortjener en egen liten dot. Satt på toget til London for et par uker siden og kom i kontakt med en kjempe hyggelig dame som jobbet innenfor markedsføring, vi snakket masse om fremtiden og hva jeg så meg selv gjøre - senere ga hun meg kortet sitt, insisterte på at jeg skulle ta kontakt og at om jeg ønsket, kunne se om det var en bransje for meg. Bare sånne ting som dette kunne aldri sett for meg å oppleve i Norge. Innenfor reise og opplevelser er det også utrolig mye muligheter her i England for meg. Elsker du friluftsliv og er vandt til å gå timesvis på fjellet så er Norge perfekt for deg! MEN for meg som elsker å se nye steder med litt liv og preg, møte forskjellige mennesker overalt og se en annen kultur passer ikke helt det typiske Norge eventyret meg. 
   

Hva er bedre med Norge?

 • Bilen min. Det å faktisk måtte leve uten bil når du er vandt til å kjøre flere ganger om dagen er vanskeligere enn dere tror. Jeg skal innrømme at jeg er super bortskjemt når det kommer til bilen min, jeg setter meg aldri på buss og trikk hjemme lenger nesten og bruker bilen til så og si alt. Jeg har en el-bil så jeg bruker heller ikke penger på bensin og slike ting, så det å ta buss og trikk er dyrere for meg i lengden. Overgangen var ganske okei helt i starten, da var jeg så høy på adrenalin uansett at jeg tenkte ikke noe særlig over det. Men etter at jeg har vært her en stund og merker hvor mye det at jeg ikke har bil stopper meg fra å gjøre ting, feks når jeg skal på trening bruker jeg ca 30 minutter fordi jeg må bytte buss osv, hadde jeg hatt bil hadde det vært en kjøretur på maks 10 min. Er det irriterende. 
 • Privatlivet. Jeg tror dette er ganske åpenbart når det kommer til jobben jeg har. Du er jo egentlig på jobb 24/7, så jeg klarer aldri å få helt den avslappende følelsen jeg har hjemme etter en dag på jobb. Er veldig lett å føle seg i veien også, du er der jo for å hjelpe til men er foreldrene stressa og det er mye som skjer kan jeg fort føle at jeg er litt i veien, spesielt om det er en familie diskusjon på gang. Jeg har eget rom og bad som jeg er veldig glad for, hadde jeg ikke hatt eget bad tror jeg det hadde vært mye vanskeligere å føle på privatlivs delen. 
 • Norsk sommer. Ettersom jeg har blitt eldre har jeg faktisk lært meg det at ingenting slår en ordentlig norsk sommer. Kunne ta en tur på stranda på ettermiddagen, grille i parken, dra ut med båten, disse tingene elsker jeg med Norge. Her jeg bor i England er det faktisk ikke strender, så jeg lurer skikkelig på hva man egentlig gjør for å fylle de varme sommerdagene her nede. Forhåpentligvis har de en slags egen sommer tradisjon som jeg kan slenge meg med på - men still, Norsk sommer er uovervinnelig. 
 • Venner & Familie. Selvfølgelig. Trenger vell ikke si så mye om dette, tryggheten og det kjennskapet kan man ikke finne noen andre steder enn hjemme i Norge. 
 • Mikke. Mikke, min kjære. Savner han så utrolig mye at det finnes ikke ord, menneskene som kjenner meg vet hvor mye tid jeg tilbringer med en lille voffsen min - og hvor tøft det er for meg å være borte fra han. 

 

Processed with VSCO with q8 preset

Skal prøve å legge meg litt tidlig i dag, skal på lunsj i byen med noen venninner så må være opplagt til det! Minner også på at jeg er en time foran her i England, så klokken er ikke mere enn litt over 22. 
God Natt :-) 

Maria Inderhaug

20 år gammel fra Oslo, lever fortiden livet i England. Her kan du lese om hverdagen min alene i et ukjent land, samt som du får bli kjent med sære tanker og en rastløs sjel på jakt etter noe nytt.

Search

Bloggdesign

hits